Javában tart a nyári szünet, nincs ez másként az autósportban sem. Magyar János azonban továbbra sem pihenéssel tölti a mindennapokat. Ilyenkor marad egy kis idő az eddigi két versenyhétvége nagyobb elemzésére is.Magyar János mindig tud valami újat, valami meglepőt, valami hihetetlent. Ezt a szokását idén is folytatja. A Hungaroringen és a Red Bull Ringen is történelmet írt. Mind a két hétvégén több, mint két másodperccel javította meg eddigi legjobb köridejét.

“Idén az FIA Közép Európai Zóna Bajnokságban és az ESET V4 Cup-ban indulok. Úgy döntöttünk, hogy a magyar bajnokságot kihagyjuk, így szabad gumiválasztással versenyezhetek, aminek köszönhetően nagyobb mozgásterem van. A Pirelli gumikat gyorsan kiismertem, most már tényleg csak a versenyzésre kell koncentrálnom. Minden hétvégének megvan a maga nehézsége. Örülök, hogy eddig sikerült minden versenyen javulnom. Szeretném ezt a tendenciát a jövőben is folytatni.”Az első hétvégén a Hungaroringen, a másodikon a Red Bull Ringen versenyzett a mezőny. Mind a két helyszínen nagyon mozgalmas időmérőket és futamokat teljesített az őrbottyáni versenyző.

“Nehéz lenne kiemelni egy-két jó pillanatot. Én személy szerint minden egyes percét élveztem az elmúlt két hétvégének. Nem is tudom miket lehetne felsorolni. A Hungaroringen F3-as autókat előzgettem vagy a negyedik rajthelyről az élre álltam vagy a Red Bull Ringen az időmérőn 35 autót előztem meg és értékes helyezéseket szereztem. Napestig tudnám sorolni a pozitív dolgokat.”

Igaz most nem a versenyzés teszi ki a mindennapokat, de most sem szorul háttérbe a versenyzés.“Az autót minden hétvége után darabokra szedjük, átnézzük és ha találunk hibát, akkor azt kijavítjuk. Mellette folytatom a fizikai és a mentális felkészülést. Az évnek még nincs vége és a céljaimért meg kell dolgozni. A győzelmet nem adják ingyen. Szeretném ezt az évet is a dobogó legfelső fokán befejezni.”Magyar János a szezon első két hétvégéje után az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság első helyén, míg az ESET V4 Cup-ban a második helyen áll.